תהילים בהליכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, 1) האם מותר לאמר תהילים/ברכות השחר תוך כדי הליכה? 2) מה זה רכילות? מה ההבדל בין לשון הרע לרכילות? תודה רבה,

תשובה

שלום,

1) את יכולה לומר פרקי תהילים בהליכה, אך את ברכות השחר יש להגיד בישיבה.
2) רכילות זה לשון הרע, והכוונה היא שאסור לדבר בגנות השני, כלומר להגיד דברים רעים על האחר או להציג אותו באור שלילי. בכדי לדעת את פרטי הלכות לשון הרע, מומלץ ללמוד את הספר "חפץ חיים".

בברכה,
ערן בן ישי