מהו סדר ראש השנה לפי מנהג הספרדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד. שלום רב כבוד הרב, אני עושה בע"ה סדר ראש השנה. הייתי מעוניינת לדעת, אילו סימנים צריכים להיות על השולחן, לפי מנהג הספרדים? כי כשפתחתי את הסידור המיוחד לכבוד ראש השנה, הבנתי שיש שני סדרים שונים לליל ראש השנה, חלק נוהגים כך וחלק כך. אציין לך את הסימנים שרשומים, ותגיד לי מה עלי לעשות, לפי מנהג הספרדים. תמרים, רוביא, כרתי, סלקא, קרא, רימון מתוק, תפוח מבושל בסוכר, ראש כבש.זהו סדר אחד. עכשיו הסדר השני שנוהגים: תפוח מבושל בסוכר, כרתי סלקא, תמרים,קרא,דגים, ראש כבש. מהו המנהג הנכון לעשות לפי עדות המזרח/ספרדים? בתודה איב

תשובה

שלום וברכה,

הסדר הראשון הוא סדר ליל ראש השנה, על פי מנהג הספרדים. (שימי לב, תיקנתי בשאלה את סדר הסימנים, על פי סדר אכילתם).

שנה טובה ומבורכת,
מנשה בן פורת