שבת

לסגור קבוצת פייסבוק שפועלת בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מנהל קבוצה של 300 חברים בפייסבוק. מה שצריך לעשות שם, זה לאשר בקשות להצטרפות, ולמחוק הודעות שאינם מתאימות לקבוצה. אני רוצה לפרוש מהאינטרנט לתקופה, ולהעביר את ניהול הקבוצה לאדם אחר.

האם אני צריך להקפיד שהאדם שאני מעביר לו יהיה שומר שבת כדי שלא אכשיל אותו בטיפול בקבוצה בשבת? והאם בכלל מותר שיהיה לי קבוצה בפייסבוק שאפשר לכתוב שם בשבת, או שאולי עלי לסגור את הקבוצה ושילכו להקים קבוצה לבד? תודה

תשובה

שלום וברכה

אם הקבוצה קשורה לרוחניות, אין לסגור. יש למצוא מי ששומר שבת שימשיך לנהל את הקבוצה. אם מדובר בקבוצה שאין בה תועלת רוחנית ואין לך פרנסה ממנה, אין צורך לחפש מנהל חדש וניתן לסגור את הקבוצה.