סדר תפילה לאישה ביום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, כמתחזקת לאט לאט ולא יודעת ולא מבינה את המנהגים וההלכות אני מעוניינת לדעת מה עליי לעשות ואיך עליי לנהוג ביום הכיפורים כאשה. מה עליי להתפלל ואיך אוכל להשיג סידור מתאים עם תפילות מתאימות. כיום המצוות שאני עושה הן תפילת מודה בבוקר נטילת ידיים תפילת ברכת השחר ותפילת שמונה עשרה בבוקר. הדלקת נרות שבת קידוש בשבת (אני אם חד הורית גרושה) ואשמח לדעת אם משהו מהדברים הנ״ל שאני עושה לא בסדר. ניסיתי לדלות מידע מהאינטרנט. תודה על המידע. שביט

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לאישה להתפלל ביום כיפור אלא תפילה אחת של יום כיפור. אבל בוודאי ראוי מאוד להתפלל את כל התפילות של יום הכיפורים.

ביום כיפורים תפילת העמידה יש בה נוסח מיוחד וישנם סידורים מיוחדים - מחזורים מיוחדים לתפילות של רא השנה ויום כיפור בכל חנויות הספרים ושם תראי את כל התפילות. נשמח לכוון אותך לאחר קניית המחזור אם תרצי בכך, נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב איליך.