נשים

איזה מאכלים רצוי לאכול בזמן ההריון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ישנם במקורות מספר מאכלים הידועים כטובים לאוכלם בזמן הריון. לדוגמא בספר איגרת הרמב"ן כתוב שטוב לאכול כרפס. למה הכוונה, לאיזה ירק? ומה עוד מומלץ להרבות ולמה זה מועיל? תודה

תשובה

שלום רב,

מובא במסכת כתובות (דף ס עמוד ב, וסא עמוד א, ורש"י שם) שמי שאוכלת חרדל יהיו לה ילדים רעבתנין, ומי שמורגלת לאכול דגים קטנים יהיו לה ילדים שעיניהם פורחות ונעות תמיד, ומי ששותה שיכר יהיו לה ילדים עם צבע עור כהה, ומי שאוכלת בשר ושותה יין יהיו לה ילדים בריאים, ומי שאוכלת ביצים יהיו לה ילדים עם עיניים גדולות, ומי שאוכלת דגים יהיו לה ילדים בעלי חן, ומי שאוכלת כרפס (מין סלרי) יהיו לה ילדים בעלי זיו והדר (על פי הערוך ערך זיו), ומי שאוכלת כוסברה יהיו לה ילדים בעלי בשר, ומי שאוכלת אתרוג יהיו לה ילדים עם ריח טוב, וכתב השיטה מקובצת שם (דף ס עמוד ב) שכל זה מדובר כשהיא אוכלת מאכלים אלו כשהיא מעוברת.

יש לציין עוד מה שמבואר במסכת יומא (דף עה עמוד א, ורשי" שם) ששומין ובצלים קשין לעוברות ומניקות. וכ"כ בספר המדות (ערך הריון אות ד) עוברות ומניקות לא יאכלו שומין ובצלים.

בברכה,

הלל מאירס