שאל את הרב - כללי

מה ניתן לעשות לעילוי נשמת הנפטר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, לצערי איבדתי בשבוע שעבר את אבי היקר לי מכל. הנני בת יחידה. רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות לעילוי נשמתו של אבי? אילו תפילות ברכות וכד׳ אוכל להגיד בשביל לעזור לנשמתו. אני בתהליך התחזקות שנתיים ושומרת שבת האם זה עוזר לנשמה שלו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כל התחזקות בתורה ובמצוות מועילה מאוד לנשמה. וכן כדאי מאוד אם תוכלי להשיג מישהו שיאמר קדיש על אביך ע"ה שזה מועיל עד מאוד לנשמה (לפי מנהג האשכנזים, יש לומר קדיש במשך 11 חודשים וכמו שכתב הרמ"א יורה דעה סימן שעו סעיף ד. ולפי מנהג הספרדים, יש לומר קדיש כל 12 חודש, אך בשבוע הראשון של החודש ה-12 יש להפסיק את אמירת הקדיש במשך כשבוע, ואחרי שבוע זה יש לחזור ולומר קדיש עד סיום יום פקודת השנה, וכמו שכתב בספר חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמודים קצו, קצח).

יהי רצון שלא תדעו עוד צער ובירושלים תנוחמו במהרה!

בשורות טובות ישועות ונחמות,

הלל מאירס