מאניה דיפרסיה בעין יהודית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול לגבי אדם שיש לו מחלה נפשית שנקראת מאניה דיפרסיה, יש לו תקופות של עליה גדולה שמחה עצומה וקירבה לה׳ ויש תקופות של ירידה... רציתי לשאול על מצב זה מספר שאלות: ישנה תחושה של חוסר ריכוז וכששומעים חדשות פוליטיקה וכו׳ החולה לא מבין כמעט כלום המילים עוברות מעל הראש וכו׳ ולפעמים קשה להיתבטא האם אדם שחולה במחלה זו אשם שהרי אין יסורים ללא עוון...? ובנוסף האם אדם יכול לצאת ממצב זה ודבר אחרון מה המחלה הזו אומרת על האדם צדיק רשע עובד ה׳ ? מה עליו לתקן וכו׳ אשמח לתגובה ארוכה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את השאלה. אכתוב את הנראה לי שיענה על השאלות.

אין יסורים בלא עוון, כל מי שסובל מכל סבל שהוא, הרי שזה בא לכפר עוון לא עוון שבשעת החולי אלא על עוונות ישנים ואפילו יתכן מגילגולים קודמים.

בשעת החולי כאשר האדם אין בו דיעה, הוא פטור מכל המצוות. בשעה שהוא במצב טוב הוא בוודאי יכול להתפלל ולקבל על עצמו להתחזק בדברים מסויימים שבעז"ה מוסיפים זכויות לאדם ובשכר זה הוא יכול להתרפאות לגמרי.

בהצלחה,