ריבית

  • ח' אייר התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ואישתי לווינו מההורים שלי סכום כסף גדול לצורך רכישת מגרש. הורי שיחררו את הכסף מתוך תוכנית חיסכון שהכסף היה מופקד בו, והכניס להם הכנסה נוספת כל חודש שעכשיו ירדה להם. האם מותר לי לפצות אותם בגין הריבים שהם מפסידים כל חודש או שזה נחשב לריבית?

תשובה

שלום וברכה

אם להורים יש היתר עסקא כללי, אין כל בעיה.

אם אין להם אפשר לתת להם את הפרעון בלבד בלי לדבר על כך שאתם מתכוונים להוסיף להם משהו, ולאחר יום להוסיף להם כסף מתנה על העזרה ולא להזכיר כלל ריבית.