גיור דרך הצבא

  • ו' אייר התשפ"ד

שאלה

שלום אני מכיר בחורה נוצריה והיא רוצה להתגייר דרך הצבא ואני דיי מעוניין בה לגבי הבחורה הבנתי שהיא אוהבת את היהדות והיא דיי מעוניינית ללמוד על היהדות אבל אני הבנתי שהגיור דרך הצבא זה לא אותו הדבר כמו באזרחות והרבה אנשים אומרים שלא כדאי או שאסור להתחתן או לצאת עם אנשים שהתגיירו דרך הצבא. ועוד שאלה עם היא התגיירה ולא מתחייבת ליהדות כלומר חוזרת לחילוניות שלה עדיין אפשר לצאת איתה.

תשובה

שלום וברכה

גר שלא מקבל על עצמו לשמור מצוות אינו גר וכמובן אסור להתחתן איתה. רק קבלת עול מצוות בלב שלם יחד עם הטבילה בבית דין הופכת אותה ליהודייה.

גיור בצבא שנעשה כהלכה אין בו בעיה. גיור מהיר אינסטנט ללא עמידה על כל פרטי ההלכה אין בה כלום.