האם מותר לחתום חוזה שכירות בבין המצרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה. אני מתחתנת באלול, ואנחנו מחפשים דירה. הארוס שלי נכנס לקורס ארוך בסוף יולי, ולא יוכל לראות איתי דירה. אני יודעת שבתקופה הזו רצוי לא לסגור חוזים, ולא לראות דירות, ולא להתחדש בכלום. אני רוצה שיהיה לנו ברכה בדירה שנשכור, ולכן מצד אחד אחד אני רוצה לחכות אחרי התקופה הזו, ומצד שני הארוס שלי רוצה גם להיות שותף בהחלטה. מה עושים?

תשובה

שלום וברכה,

מותר לחפש דירה, ולחתום חוזה, בימי בין המצרים. מאחר ואתם מחפשים דירה למגורים, ולא בשביל הרווחה וכיף.

אין לכם לחשוש, ובעזרת ה' יהיה לכם ברכה בבית זה. ובפרט אם תחתמו חוזה לפני ראש חודש אב, שבוודאי שאין לכם לחשוש כלל ועיקר.

מזל טוב,
מנשה בן פורת