נשים

תספורת אשה אצל גבר

  • ז' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

אני מתנצלת מראש על השאלה ...אני מכירה 2 איש ואשה {שניהם גרושים משתייכים למגזר החרדי ספרדי } שחשבתי שתהיה איזו התאמה בינהם .. ידעתי שלבחור יש רצון לספר בנות ולבחורה יש רצון להסתפר אצל גבר אולם משום שחשבתי שיש התאמה לשידוך אז חשבתי שכשתהיה התאמה ואם ינשאו אזי לפחות היא תפסיק ללכת להסתפר אצל גברים זרים לצערי הבנתי שאחרי פגישה רגילה הבחור סיפר את הבחורה והם רוצים להמשיך בזה למרות שהם הבינו לעצמם שאינם מתאימים להמשיך בשידוך אלא יפגשו אך ורק כדי התספורת מאז ששמעתי ע"כ איני רגועה הרי במו ידי גרמתי והכשלתי את שניהם ניסיתי לדבר על ליבם שיפסיקו עם זה וזה נופל על אזניים ערלות שאלותי מכבוד הרב שליט"א עד כמה האיסור שאשה תסתפר אצל גבר {הבחורה טוענת שיש רבנים המתירים זאת משום שהיא גרושה} והאם האשמה בענין מוטלת עלי משום שהפגשתי בינהם למרות שידעתי שדבר מעין זה יכול לקרות ..האם בכך שהבעתי את הסתיגותי בפניהם אני יכולה להסיר אחריות ממה שיהיה בינהם בעתיד ומה עלי לעשות ? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בעצם היה אסור להסתפר אפילו פעם אחת ועל זה בוודאי עשית טעות. אבל מאחר וכעת ניסית לשכנע אותה להפסיק את החטא והיא מסרבת לשמוע לך אין לך יותר אחריות עליהם ועצם הדבר שניסית להפריד ביניהם מהווה כפרה על הטעות שלך. יש להוסיף ולהתוודות לבורא עולם על כך ולהתפלל שה' יאיר עיניהם שיתרחקו זה מזה ובזה יצאת ידי חובתך.

בברכה,

בנימין שמאולי