זוגיות

איך להחזיק מעמד בימי הנדה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרבנים, ותודה על האתר המעניין והמחכים!!! אנחנו נשואים כבר כמעט שנה, ולאחרונה התחלנו לשמור על טהרת המשפחה, ורציתי לשאול, האם יש לכם עצות מה לעשות כשמאוד קשה בימים שאסורים, כגון, לא לשיר, לא לחבק ולנשק, ולהיות בצניעות וכו'. תודה!

תשובה

שלום רב,

העצה הכי טובה היא ללמוד בקביעות ביחד עם הבעל ספר קיצור הלכות נדה - מדי יום (בלי נדר), וכמו שכתב גאון התורה והמוסר רבי ישראל סלנטר זצ"ל באגרת המוסר, שהיסוד העיקרי והעמוד הנכון להכין את עצמו לשמירת העבירות ועשיית המצוות, הוא רק הלימוד הרב בהלכה זו הנוגעת לעבירה זו או למצווה זו, ובפרט בעיון הדק היטב, כי זה הלימוד עושה קניין חזק בנפש להיות העבירה מרוחקת ממנו בטבע וכו'. ע"ש.

ובעזרת ה' זה ייתן לכם עוז ותעצומות להיזהר בהלכות אלו בפרטיהן ובדקדוקיהן.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס