חברה והשקפה

מה ההבדל בין כל העולמות?

  • ו' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב: כתוב בתפילה בשבת "אֵין עֲרוךְ לְךָ ה' אֱלהֵינוּ בָּעולָם הַזֶּה. וְאֵין זוּלָתְךָ מַלְכֵּנוּ לְחַיֵּי הָעולָם הַבָּא. אֶפֶס בִּלְתְּךָ גּואֲלֵנוּ לִימות הַמָּשִׁיחַ. וְאֵין דּומֶה לְּךָ מושִׁיעֵנוּ לִתְחִיַּת הַמֵּתִים:" מה ההבדל בין: 1עולם הזה 2 עולם הבא 3 ימות המשיח 4 תחית המתים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

עולם הזה כפשוטו. עולם הבא וימות המשיח ותחיית המתים הם שלבים בהגעת העולם לתיקון השלם ראה את הדברים בהרחבה כאן.

בהצלחה,