לא יודעת איך להמשיך ונכנסת לדיכאון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני "מתחזקת" כבר תקופה, אני מבית חילוני, והיה לי תקופה ממש של אורות, והייתי "צדיקה" באמת מכל הבחינות, אבל עכשיו אני מרגישה שאני לא מסוגלת להתקדם יותר, ואני מרגישה שאני לא באמת צנועה, והרצונות שלי אחרים, ואני נכנסת מזה לדיכאון, יש לי הרגשה של צביעות. לא בא לי להתקדם עוד, אני לא רוצה להיות יותר מידי, אבל מצד שני אני לא רוצה ליפול, אני בכלל מה אני רוצה מעצמי, ואני סך הכל בת 18.

תשובה

שלום וברכה,

כל אדם בחיים עובר זמנים שמרגיש 'הי' (למעלה), ומרגיש 'דאון' (למטה) ברוחניות. רבינו תם (נכדו של רש"י), מזכיר תופעה זו, וקורה לזה "ימי אהבה" ו"ימי שנאה".

בפרט, כשאדם חוזר בתשובה, אז בתחילת דרכו, הרגש מאד חזק וחיובי, ועם הזמן מתקררים הרגשות. זה טבעי ורגיל.

לא כדאי לפעול על פי ההרגשות, אלא על פי השכל, וצידקת הדרך.

חבל להפסיד את כל מה שכבר השגת, ולסגת אחורה. תמשיכי בעבודת ה', יעברו הימים האלו, ושוב יחזרו הימים עם ה"אורות" כהגדרתך.

נכון, שאת בסך הכל בגיל 18, אבל את מצויה בגיל הכי קריטי לחיים. חבל שבגלל ניסיון בחיים, תפסידי את כל עתידך בעולם הזה ובעולם הבא.

אל תכנעי ליצר הרע ולרגשות השליליים, כולנו עברנו ועוברים את זה, תמשיכי לעלות בהר ה', ותיהני בשני העולמות.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת