תיקון לעוון זרע לבטלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני סוחב סוחב על גבי הרבה זרע שהוצאתי לבטלה, למדתי שאין דבר שלא מועיל לו תשובה, השאלה היא מהי דרך התשובה להוצאת זרע לבטלה? (מוכן גם לסגף את גופי)

תשובה

שלום וברכה,

לאחר שעשית תשובה הכוללת: חרטה, עזיבת החטא, וידוי. תעשה את הדברים הבאים:

א. להוסיף הרבה בלימוד תורה: אם היית רגיל ללמוד שעה ביום, תלמד שעתיים ביום. וכמה שאתה יכול, שהלימוד יהיה יותר בעמל וביגיעה, וכמובן, בשמחה ובכיף.

ב. להרבות בעשיית חסד בגופך ובממונך.

על שני דברים אלו נאמר "בחסד ואמת [תורה] יכופר עוון".

ג. לא כדאי להרבות בתעניות, כי זה יכול להביא אותך לידי משבר. הטוב ביותר, שאולי תצום יום אחד או שניים, לפי כוחך, ותעשה "תענית דיבור", כלומר, שבשעת הלימוד והתפילה אל תדבר כלל ועיקר דברים בטלים.

ד. כאשר בא לך ניסיון של הוצאת שז"ל ואתה מתגבר, זה עצמו התיקון הגדול ביותר על העבר.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת