האם שם המשפחה סגל הוא נחשב לוי

  • ו' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

אני לא יודע אם אני יכול לעלות לתורה בתור לוי משום שאני לא בטוח האם אני לוי שם המשפחה של סבר רבה שלי היה סגל הלוי וסבא שלי כבר לא היה עם השם הזה לכן אני לא יודע האם אני עדיין לוי עקב הורדת השם משפחה גם סבי וגם סבא רבה שלי נפטרו זכרונם לברכה ואבי לא יודע האם אנחנו לווים איך אוכל לדעת

תשובה

שלום וברכה

אלו ששם משפחחתם סגל הם בדרך כלל אכן לווים.

אין לסמוך על זה לבד ללא בירור הלכתיכדין. אציע לגשת למשרדיהרבנות והם ימצאו את הייחוס שלכם ויאשרו את הדברים בעזרת השם.

בברכה