שבת

חימום אוכל בשבת בפלטה

  • ג' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה להשם אני קוראת הלכות שבת ואני הבנתי שיש איסורים לחמם אוכל בפלטה ולמדתי הרבה לגבי ההלכה הזו והייתי עושה דברים שאסור עם הפלטה מחוסר ידע. יש לי כמה שאלות שאשמח להבנה , -אם אני מכינה קובה סלק(קובה במרק) איך אני אוכל לאכול אותה? הבנתי שיש איסור לחמם מרק , אז לא להכין קובה בשביל יום שבת אם אין דרך? -אם אני מכינה חמין שבת שמוכן ורק צריך לקבל את ההגדרה של חמין בבישול ארוך ובו יש שקית קוקי עם אורז ומים לא מוכנים ויתבשלו במהלך הלילה זה בסדר? -איזה מאכלים אני אוכל להכין לכבוד שבת בבוקר וסעודה שלישית שמותר לחמם אותם על הפלטה כי אני לא בטוחה שאפשרי לחמם כל מאכל ? תודה

תשובה

שלום וברכה

אכן אין דרך לחמם מרק בשבת אלא אם משאירים על הפלטה מלפני שבת. עצה נוספת לחבר שעון שבת לפלטה וכאשר הפלטה כבויה וקרה מניחים את המרק לחימום ולאחר מכן הפלטה תופעל על ידי שעון שבת ותחמם את המרק. כמובן שזה בתנאי שהמרק כבר מבושל לגמרי לפני שבת.

מותר להניח על הפלטה מאכל לא מבושל שיתבשל במשך השבת.