זוגיות

זה בסדר אם אני בת 16 לצאת עם בחור שבקרוב בן 20?

  • כ"ה אדר א' התשפ"ד

שאלה

שלום אני רציתי לשאול אם הלכתית ה בסדר ברור שאני שומרת נגיעה והכל והוא בחור ישיבה ואומנם אני בת 16 אבל אני בכיתה יא ולא י' והתחלנו להתכתב לפני כמה ימים וגם דיברנו כמה שיחות והוא ממש חמוד ומקשיב לי זה בסדר לי לצאת איתו? ההורים שלי בטוח יהיו בסדר עם זה הם רוצים יותר ממני שאני כבר אתחיל לצאת לשידוכים?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובזמנינו על פי חוק אי אפשר להינשא פי גיל 18, אין לך לצאת איתו כבר עכשיו אלא אם את יודעת שההורים יעשו הכל כדי לקבל אישור להינשא בהקדם וגם כמובן ההורים יידעו שאת יוצאת איתו. ללא זה אין לצאת איתו ויש להקפיא את הקשר עד שתהיי בת 17.5 וגם אז יש ליידע את ההורים על כך.

חיזקי ואמצי,