חברה והשקפה

שירת נשים בבינה המלאכותית

  • כ"א אדר א' התשפ"ד

שאלה

שלום, אקדים ואומר שאני יודע שיש שיטות שמקילות בזה כגון אם לא מכירים את האשה השרה וכו', אמנם אני מחמיר, ואשמח לדעת האם שיר ששרה אותו אשה והעבירו את השיר עם בינה מלאכותית לקול של גבר, האם מותר? וכן אשמח לדעת אם מותר לשמוע שיר שבמקור הוא של אשה, והעבירו אותו בבינה מלאכותית לקול של אשה, למרות שהיא לא באמת שרה את השיר הזה. מותר?

תשובה

שלום וברכה

לכאורה בשני המקרים אין את האיסור של קול באשה ערווה. אולם נראה שבמקרה של העברה של קול אשה לקול אשה לא ראוי להקל מאחר וזה יכול להביא לידי הרהור.