מעשרמהגרלת לוטו

  • ב' אדר א' התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול 1. אם השקעתי בהגרלת לוטו 1000 ש"ח וזכיתי ב3000 ש"ח כמה אני צריך לתת מעשר מכל הזכיה או שרק מהרווח 2000שח.? 2. שאלה נוספת אם השקעתי בהגרלה 1000 שח וזכיתי רק 500 האם לתת מעשר מזכיה או במקרה הזה לא צריך לתת כלום כי אני בהפסד? תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

1. יש לתת רק מהריווח.

2. אם השקעה של ה1000 ש"ח היתה על אותה הגרלה הרי שזה פטור ממעשרות.

אין להשקיע סכומי עתק בלוטו, פרנסה היא משמים וכאשר האדם רוצה לעשות השתדלות להרוויח יותר ממשכורת רגילה יכול לקנות כרטיס לוטו בודד ואם ה' רוצה להעשירו הוא יתן לו את מלוא הסכום הראוי לו בלי להשקיע אלפי שקלים שאינם אלא בזבוז מטורף ומיותר לחלוטין. קניית הגרלות מרובות אינה מעלה את הסיכוי להרוויח כסף, אנו יודעים בוודאות שה' מוריש ומעשיר ופרנסתו של אדם קצוה לו מראש השנה עד ראש השנה ואנו רק עושים השתדלות וצינור להביא את השפע ולכן  ולכן אין לבזבז מלבד קניית כרטיס בודד מפעם לפעם ולא בתמידות.