כניסת כהן לציון רבי נחמן באומן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לכהן להגיע לציון של רבי נחמן באומן? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נפסק להלכה שגם קברי צדיקים מטמאים (הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן נח), ולכן אסור לכהן להגיע ממש על ציונו של רבי נחמן מברסלב זצ"ל. אמנם יש מקומות באזור הציון שמותר לכהן להיכנס, ושם באומן יש שלטים שמודיעים היכן אסור והיכן מותר לכהן להיכנס.

בברכה,

הלל מאירס