חביבין ייסורין, למה להתפלל עליהם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ידוע, כי הכל לטובה. מכאן שגם כל הייסורים שהאדם עובר הם לטובה. אך עדיין וודאי שצריך להתפלל שהייסורים יפסקו כי ה´ מתאווה לתפילתם של צדיקים, כך שהייסורים באו בעצם לעורר את האדם לתפילה ואז לקבל את הטוב והשפע מה´. אז אם כך, מה עם העובדה שהייסורים הם מכפרים עוונות? במילים אחרות: אדם שהרגע סובל ייסורים, מה הוא צריך לבקש מה´- שהייסורים שלו יפסקו? או שהייסורים שלו יהיו לכפרה על העוונות? דבר נוסף- הרי הייסורים מזככים את האדם, אז אם אדם יתפלל עוד ועוד שיפסקו, הרי הוא מפציר, וה´ מקבל תפילתו, ואז הוא לא עובר ייסורים- אז איך יזדכך? ועוד משהו- הרי יש מעלה לטוב שמגיע דרך ייסורים, שזה לפי מה שהבנתי מזכך את האדם, ופורע לו הרבה ייסורים מהעולם הבא. אז למה צריך להתפלל שהטוב יבוא ללא ייסורים? זה קצת מבלבל.. תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

האור החיים הקדוש כותב סמא דייסורי קיבולי זאת אומרת שכאשר מקבלים את היסורים באהבה הרי הם מסתלקים ומכפרים ללא היסורים מאחר והאדם קיבלם באהבה הרי האמונה והביטחון בבורא והידיעה שהכל מאת הק ממרקים את החטא כדוגמת היסורים.

זאת ועוד, פעמים רבות הייסורים הם במטרה לעורר את האדם בתשובה ועל כן ברגע שהאדם קולט את המסר אינו צריך יותר את הייסורים.