נוסח ברכת הנותן ליעף כוח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. חברתי מתחתנת, האם אני יכולה לקנות לה כיסוי ראש מכסף מעשר? הרבה שואלים אותי למה בברכות השחר בברכת הנותן ליעף כוח, למה יעף ולא עייף? תודה רבה, תבורכו.

תשובה

שלום וברכה

אין קונים מתנות מכסף מעשר אלא אם היא עניה ואינך קרובה איליה כל כך שלא היית נותנת לה מתנה שלא מהמעשר.

אם היא אינה מתכוונת ללבוש כיסוי ראש ואת קונה לה מלבד מתנתך, כיסוי ראש כדי שתלך עם כיסוי ראש, מותר.

המשמעות של יעף ועייף שווה. ברכה זו נתקנה על שם הפסוק בישיעהו מ'
(כט) נתן ליעף כח ולאין אונים עצמה ירבה.