חברה והשקפה

האם מותר לעסוק בפיתוח גוף?

  • י"ח חשון התשפ"ד

שאלה

שלום לרב, אני בן 30 ונשוי. מאז ותמיד הייתי רזה ( מקסימום 55 קילו).
קורה לי המון פעמים שאני די מתבאס מהגוף שלי, הייתי רוצה לעלות במשקל. אשתי אומרת שזה לא מפריע לה אבל אני מאמין שהיא כן הייתה רוצה שאני אעלה במשקל.
אני חושב ללכת להתעמל בחדר כושר , על מנת להעלות במשקל כדי שארגיש יותר טוב עם עצמי וכדי לשמח את אשתי יותר.
האם יש בכך מצווה או בזבוז זמן? מה דעת היהדות כלפי פיתוח הגוף?

תשובה

שלום וברכה

אם את בריא והרופא שלך מרוצה ואשתך מרוצה, הרי שמה שכרגע צריך לעשות להשלים עם מראה הגוף שלך ולשמוח איך שאתה נראה.

לא ראוי להתעסק בפיתוח הגוף כאשר אין צורך בריאותי כלל. חשוב מאוד לאהוב את עצמך אבל הדרך הנכונה היא בעבודה עצמית לאהוב את עצמך בכל מצב ולא לנסות לשנות. דימוי גופני שלילי לא משתנה בדרך כלל אף אם הגוף משתנה.

בהצלחה,