חברה והשקפה

לגזור בגדים חשופים

  • ה' חשון התשפ"ד

שאלה

היי ,כשבועיים בערך לפני המלחמה הארורה התחלתי ברוך ה להתחזק לאט לאט וניתקלתי הטרנד שכל בנות ישראל התדירות שמתחזקות גוזרות את הבגדים החשופים השאלה שלי האם זה באמת עושה משהו בשמיים העם זה באמת מבטל גזרות האם מותר לעשות את זה בכלל

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שיש יחסי גומלין בין מעשי עם ישראל ובין המציאות שלנו כאן בארץ הקודש. כאשר בנות ישראל מתחזקות בצניעות ועושות מעשה כדי להימנע מכאן ואילך בהליכה בבגדים לא ראויים הרי שברור שזה משפיע באופן ישיר לשמירה על ישראל באופן כללי ועל אלו שמקבלות עליהן את הצניעות באופן פרטי.

אחד מהדברים שהכי מגינים על עם ישראל היא צניעות ושמירה מחטאי עריות.

זכות הבנות האלו היא גדולה עד מאוד ובעולם העליון הם יראו כמה הם הצילו וכמה הם סייעו לעם ישראל כולו ולהן בפרט על ידי המעשים המיוחדים האלו.

חיזקי ואמצי,