חברה והשקפה

מה המקור לאמרה על סינרו של הקב"ה?

  • כ"ד תשרי התשפ"ד

שאלה

שמעתי שהקב"ה לובש כביכול סינר מטיפות הדם של יהודים שנרצחו על קידוש ה' האם ידוע לכם מקור כזה?

תשובה

שלום וברכה

נכון מאוד

זה לשון הזוהר

זוהר כרך א (בראשית) פרשת בראשית דף לט עמוד א

כמה נהורין וזיוין מנהרין לכל אנון היכלין ואסוותא ונהורא לכל אינון קטולין ובני מרעין ומכאובין דסבילו עמיה דמשיח וכדין פורפירא לביש ותמן חקיקין ורשימין כל אינון קטולי דשאר עמין עעכו"ם בההוא פורפירא וסליק ההוא פורפירא לעילא ואתחקק תמן גו פורפירא עלאה דמלכא, וקודשא בריך הוא זמין לאלבשא ההוא פורפירא ולמידן עמין דכתיב (תהלים ק"י) ידין בגוים מלא גויות

דף מא

 היכלא רביעאה, הכא קיימא חד רוחא גדריהאל (נ"א גהדהא"ל) שמיה, דא קיימא על כל אינון נשמתין דקטולי דשאר עמין לאעלא לון גו פורפרא דמלכא, ואתרשימו תמן, עד יומא דינקום לון קב"ה, דכתיב (תהלים קי ו) ידין בגוים מלא גויות מחץ ראש על ארץ רבה:

בהצלחה,