חברה והשקפה

האם מותר לגור באופן זמני בדירה ללא מזוזה?

  • י"ט תשרי התשפ"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אחרי שמחת תורה המשפחה שלי מתכננת בלי נדר לעבור לגור בבית של חברה של המשפחה בתל אביב, שטסה לתאילנד. הדירה המדוברת היא דירה שכורה (בעל הבית יודע שאנחנו שומרים על הדירה ממוצאי שמחת תורה עד ה-26 באוקטובר), אבל בה מזוזות בכלל. לא בחדרים ולא בכניסה. האם אני חייב במזוזה, מאחר ואנחנו מתגוררים בדירה תקופה? או פטור כי זה פחות מ-30 יום?

תשובה

שלום וברכה

חייבם במזוזה. כמו בן מאחר והחברה של המשפחה היא בוודאי בת ישראל שלא יודעת הלכות. הרי שמצווה גדול להניח לה מזוזות ולזכות אותה במצווה זו. כך היא גם תזכה לשימרת השם ולהשפעות רוחניות טובות ובעז"ה תזכה להתחזק ולדעת קצת מידעת הבורא יתברך שמו.

עלו והצליחו,