לק מקולף מהווה חציצה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.האם לק בציפורנים כשהוא קצת מקולף נחשב חציצה בנטילת ידיים? 2.האם מותר לי לארח למשך לילה זוג לא נשוי בבית שלי כאשר הם ישנים ביחד באותו החדר? (הם קרובי משפחה) 3.בני בן 10 חודשים ויש לו בקבוק מים לפעמים הוא אוכל חלבי ושותה מהבקבוק לפעמים בשרי האם אני צריכה לעשות שתי בקבוקים נפרדים? 4.מה לעשות עם ציפורניים שאני גוזזת לתינוק הם דקות וקטנות ומתפזרות בבית.

תשובה

שלום וברכה

1. אם את לא היית הולכת בלק כזה לאירוע, יש לנקותו.

2. אין להזמינם.

3. לא.

4. יש להשתדל לגזור לו את הציפרניים מעל נייר וכדו' על השולחן. אם הדבר לא אפשרי משום מה יש לטאטא את האיזור שבו קיצצת את הציפרניים.