האם מותר לכרות עצי פרי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע יש צורך בהיתר של רב בכריתת עצי פרי? תודה

תשובה

שלום רב,

יש איסור מן התורה (דברים כ יט-כ) לכרות עצי פרי, ומבואר במסכת בבא בתרא (דף כו עמוד א) שישנה גם סכנה לאדם כשהוא כורת עצי פרי בלי היתר.

אמנם יש מקרים שמותר לכרות עצי פרי, לדוגמא: אם הוא מזיק אילנות אחרים (רמב"ם הלכות מלכים פרק ו הלכה ח), ולכן בכל מקרה יש להציע את פרטי השאלה בפני רב פוסק, והוא יכריע לגופו של עניין.

בברכה,

הלל מאירס