חברה והשקפה

האם הנשמות שלנו יחיו לנצח?

  • ה' אב התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה
הטרידה אותי השאלה הזו,
אם היו עולמות קודמים (ראיתי באתר שלכם שהיה עולמות לפנינו)
וה' יצר עולם חדש לגמרי עם בני אדם חדשים והכל,
אז גם הנשמות של העולם הזה עומדות להימחק? כמו העולם?
או שיחיו לנצח נצחים ולא ימותו אף פעם,
ויהנו מזיו השכינה כל הנצח הזה?

תשובה

שלום וברכה

האר"י הקדוש (שהיום ההילולא שלו) כבר כתב שלא היו עולמים קודמים לעולמינו ולא יהיה עולם אחר עולמינו.

לדעת הסבורים שהיה עולם קודם הרי שנשמותיהם כבר מצויים בעולם השכר בצורה מוחלטת וכבר נהנים מזיו השכינה  בדרגה הכי גבוהה הנצחית. אבל כפי שכתבתי אין הדבר כך אלא יש רק עולם אחד בלבד ולא היה לפניו עולם ולא לאחריו.