נשים

יום טבילה

  • כ"ד תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום הרב
רציתי לשאול מה המקור להצנעת יום טבילה אצל האישה?

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצח

יש שכתבו שיש לאשה להיות צנועה בליל טבילתה, וכן נהגו הנשים להסתיר ליל טבילתן שלא לילך במהומה או בפני הבריות, שלא ירגישו בהן בני אדם; ומי שאינה עושה כן, נאמר עליה: ארור שוכב עם בהמה (דברים כז, כא).

וכן נפסק בקיצור שולחן ערוך סימן קסב

סעיף י
יש לאשה להיות צנועה בטבילתה להסתיר ליל טבילתה, ולא תלך בפני הבריות שלא ירגישו בה בני אדם, ומי שאינה עושה כן נאמר עליה ארור שוכב עם בהמה.

שו"ת הרמ"א סימן יח

גם מדת חסידות בידם להסתיר הטבילה, כאשר יסד המקובל הגדול בעל הרוקח.ו וראייתו מהא דאמרינן פרק כיצד מעבריןז, על בנות יושבי צריפים אמרו ארור שוכב עם בהמהח מפני שמרגישים בטבילה, ..... ונוכל נמי לפרש משום צניעות שלא יזונו עיני העם בהן, ואיכא חשש הרהורא לכאן ולכאן.