מי שמתחתן עם אלמנה, האם צריך לעשות משהו כדי שהבעל הראשון לא יקפיד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

גיסי בן 60 מתחתן עם אלמנה אמרו לו שהוא צריך לעשות משהו כדי שלא תהיה הקפדה מהבעל שנפטר האם זה נכון? תודה

תשובה

שלום רב,

נכון שהבעל השני ילמד קודם החופה פרקי משניות ויאמר (הוא או שלוחו) קדיש דרבנן לעילוי נשמת הבעל הראשון, ויכול ללמוד את המשניות גם בבוקר אחרי התפילה (נטעי גבריאל נישואין חלק א' פרק נב סעיף ח). ויש שנהגו לעשות סדר 'תיקון אלמנה' שסידר המקובל הרש"ש ז"ל הנדפס בכמה סידורים.

בברכה,

הלל מאירס