חברה והשקפה

מי הציל אותי מהנפילה?

  • י"ז סיון התשפ"ג

שאלה

שלום הרב
עלתה לי שאלה שמטרידה אותי קצת.
כמעט ונפלתי בחטא מסויים וברגע האחרון שניה לפני הנפילה בשארית כוחותי הצלחתי לברוח ממנה.
אבל ישר ידעתי שזה לא אני אלא הבורא יתברך ועלתה בי הבנה שמכיוון שהכל כולל הכל זה הוא, אז על מה מקבלים שכר? זה לא אני משכתי את עצמי מהנפילה אלא הוא בכבודו ובעצמו.

נ.ב, זה לא משנה לי השכר.. משנה לי הקירבה אליו וזה בטוח מה שהיה שם. אך עדיין השאלה הזו בראשי

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כל התפקיד שלנו הוא לרצות ולהינצל מהחטא ולעשות מעט השתדלות ובורא עולם עוזר לנו וכמאמר חכמים שהבא לטהר מסייעים בידו ואלמלא הקב"ה עוזרו לא יכול לו. ולכן כך זה אכן תמיד שהקב"ה מסייע למי שמנסה להתחזק וזה תכלית עבודתינו בעולם.

חזק ואמץ!!

בהערכה,