תפילת שחרית מקוצרת למתחילים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה להתחיל להתפלל שחרית בבית. אבל מסתבר שזאת תפילה ממש ממש ארוכה (כמה עשרות עמודים בסידור). אולי יש נוסח מקוצר מקובל לתפילה הזאת ? אשמח אם תאמר לי מאיזו שורה עד איזו שורה לקרוא. תודה עמית

תשובה

שלום וברכה,

כדי להתחיל להתפלל תפילת שחרית, תתפלל את הקטעים הבאים, לאחר מכן תוסיף עוד ועוד קטעים בתפילה, עד שתתפלל את כל התפילה:

1. ברכות השחר וברכות התורה.

2. ברוך שאמר.

3. אשרי יושבי ביתך.

4. ישתבח.

5. ברכות קריאת שמע וקריאת שמע.

6. תפילת העמידה.

אינני יודע באיזה סידור אתה מתפלל, כדי שאציין לך את מספרי העמודים בסידור שלך. לכן ערכתי עבורך בקובץ וורד, את כל הקטעים הנ"ל.

לחץ כאן להורדת הקובץ "תפילת שחרית מקוצרת למתחילים":

שתתקבל תפלתך ברצון,
מנשה בן פורת