האם אפשר לקחת סנדק חולה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בקרוב בעזרת ה´ אני צריכה ללדת בן זכר אני ובעלי נמצאים בדילמה לגבי הסנדק הראשון שייקח את הולד לידיו בעזרת ה´. העניין הוא שיש לבעלי בן דוד שסובל מטרשת נפוצה לא עלינו ומאוד רצינו לזכות אותו בלהיות סנדק ראשון של בננו בעזרת ה´ בלי נדר השאלה היא האם חלילה בעתיד יכולה להיות השפעה כלשהי על התינוק בגלל שהסנדק חולה? אגב הסנדק הראשי בעזרת ה´ יהיה אבא שלי. אנא עזרו לנו בנושא.

תשובה

שלום רב,

העיקר הוא שהסנדק יהיה אדם הגון וירא שמים, כי זה אכן משפיע על נפש התינוק.

אולם אין חשש לקחת אדם שאינו בריא בגופו.

בשעה טובה,

הלל מאירס