חברה והשקפה

יחסים וזוגיות

  • י' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב, מצד אחד, אני יודע שכל אדם שאני עומד מולו הוא ניסיון בשבילי לעבוד על המידות. נניח שמישהו כועס עליי, אני יכול להתמודד עם זה ולא לכעוס בחזרה. הקב"ה מדבר אליי דרך אנשים בחיי, נכון? אז אם בן אדם כועס, הרי שהקב"ה מעמיד אותי למבחן דרכו? הקב"ה הכניס כעס באותו אדם כדי לבחון אותי? אני מבולבל

תשובה

שלום וברכה

התפקיד שלך הוא אכן להתמודד מול הכעס. האדם המכעיס פעל בבחירה חופשית והחליט לכעוס. הבורא לא מכריח אותו לכעוס ולפגוע. אם האדם היה מתגבר על יצרו, הרי שבורא עולם היה מוצא דרכים אחרות לפרוע ממך.