זוגיות

איך אוכל למצוא שידוך למרות המגבלה הגופנית?

  • ג' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
הנני בת 32 המתמודדת עם בעיה רפואית מורכבת מילדות הכוללת בתוכה גם פרכוסים, אך סה"כ עצמאית ומפותחת עד מאוד, ויש אף שיעידו שהנני מפותחת מעל ומעבר לגילי.
לאורך קרוב ל - 14 השנים שבהן הנני נמצאת בעולם השידוכים, ניסיתי להכיר לא מעט בחורים, ביניהם גם בעלי מוגבלויות קלות כגון צליעה קלה, רגל תותבת, גמגום וכדומה, אך מאחר והנני זקוקה לכיסא גלגלים, להשגחה צמודה 24/7 ולטיפולים במסגרת הבית, איני יכולה להכיר בחור המרותק לכיסא גלגלים, ומן הסתם גם לא חירש או עיוור. בנוסף, בשנים האחרונות יש לי לא מעט קשיים לנסוע למרחקים בהוראת הרופאים.
ניסיתי כמעט כל סגולה אפשרית.
קריאת תהילים, קריאת שירת הים, הארכת השבת, בקשה לזיווג מהקב"ה בעת הדלקת הנרות ועוד.
חשוב לי להדגיש שאני באה מבית ששומר תורה ומצוות עוד בטרם נולדתי, ושמירת השבת החלה משחר ילדותי עקב מצבי הרפואי. למדתי בבית ספר ממלכתי דתי, ולאחר מכן כמה שנים באולפנה דתית-לאומית עד שהחמיר מצבי.
ניסיתי לא פעם לפנות לבחורים באתרי ההיכרויות לדתיים השונים (כן, כולל שבע ברכות, שאליו לא מכבר חזרתי בפעם השמינית או העשירית...), אך לרוב נתקלתי בהתעלמות מוחלטת מפנייתי או בזלזול גמור, רק בשל העובדה שלא קראו את כרטיסי כמו שצריך, או שלא אהבו את המראה החיצוני שלי.
אני כבר עייפה מכל התהליך, ולעתים אני נמצאת על סף לוותר סופית על החלום להקים בית דתי-לאומי כפי שתמיד חלמתי.
אני צריכה בחור שאם יש לו מוגבלות קלה אז רק בגדר צליעה קלה או רגל תותבת, בכדי שיוכל לשמוע אותי ולגשת אליי במקרה חירום.
אני כבר לא יודעת מה עוד עליי לעשות.
עייפתי. אסור לי להתרגש יותר מדי בשל מצבי, ולעניות דעתי אחרי כמעט 14 שנות חיפושים... לא פלא...
שכבר די התייאשתי.
היה רק בחור אחד שהסכים להיפגש אתי לאורך השנים, וגם הפגישה הזו... הייתה מביכה ביותר.
מה גם, שלרוב... 'נפלתי'... בעיקר על מטרידנים או על בחורים לא רציניים שמחפשים מציאת חן חיצונית בלבד, ולא מתייחסים כלל ליופי הפנימי.
אמור נא לי, כבוד הרב, מה עוד עליי לעשות כעת?
כבר התייאשתי לחלוטין... :-(

תשובה

שלום וברכה

אין להתייאש ויש להמשיך ולהשתדל ואולי לעשות חושבים מחדש אולי אפשר להסתדר עם בחור שי שלו קצת יותר מוגבליות. הרי אני מניח שיש לך זכאות בביטוח לאומי לעזרה בחיי היום יום ויש לשקול האם אכן יש מקום לוותר קצת בעניין המגובלות הגופנית של הבחור כאשר תמצאי בחור ירא שמים עם לב גדול כמו שמגיע לך.

כמובן שיש לצקת תוכן כרגע בחיים ללא קשר לזוגיות ולא לחיות רק מסביב זה, ההשתדלות תהיה סבירה כמובן לפרסם את עצמך במקומות הרלוונטיים ומכאן ואילך להשליך על ה' יהבך שהוא יתן לך את הזיווג בזמן הנכון ביותר עבורך עם הצדיק המיועד עבורך.