שו"ת הלכות יום טוב

שאלה בעניין גוי של שבת

  • ג' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום רב, יש לאימי מופלת עוזרת צמודה בביתה גויה, רציתי לשאול האם ביום שישי הקרוב בע״ה חג שבועות אפשר לבקש מהגוי להדליק את התנור כדי לאפות חלות לכבוד שבת? וכמו כן להכין מאכל בתנור לכבוד שבת? מכיוון שערב חג שבועות חל השנה ביום חמישי בערב עד שישי בערב ומיד נכנסים לשבת ולכן אין אפשרות לקנות חלות וצריך לבשל לכבוד שבת. תודה

תשובה

שלום וברכה

יש לאפות חלות ביום רביעי וחמישי ולהקפיא. אין להורות לגויה להליק את התנור החשמלי בחג. אם אפשר להפעיל את התנור בשעון שבת, הדבר מותר. כמובן שאי אפשר ללוש את הבצק במקיסר.

חשוב לזכור לעשות עירוב תבשילין כדי שנוכל לבשל בחג לשבת.