נשים

הפריה חוץ-גופית בה הזרע והביצית של האם והאב מוחדרים לאישה אחרת

  • ג' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום רב,

אשמח לדעת מה אומרת היהדות והמשפט העברי על מקרים כפי שקורים לאחרונה במחדלים באסותא בהם ביצית וזרע המיועדים להפריה חוץ-גופית מועברים בשגגה לאם אחרת הבטוחה שהעובר בבטנה, כתוצאה מאותה הפריה חוץ-גופית, הינו העובר שלה שנוצר מהביצית שלה והזרע של בעלה. השאלה בעצם היא, האם היהדות והמשפט העברי קובעים משהו באשר למיהו ההורה הביולוגי האמיתי של אותו העובר?

אשמח אם תוכל להפנותי גם לאזכורים ספציפיים מהם שאבת את התשובה, אם זה במשנה, תלמוד, ספרי הלכה ושו"ת.

בתודה ובהוקרה רבה,
ליאל

תשובה

שלום וברכה

לגבי האב הדברים פשוטים שבעל הזרע הוא האב.

לגבי האם. אם מוצאים ביצית מהאם ומחזירים את הביצית עצמה, בוודאי שהיא האם. אם יש אישה אחת שהיא בעלת הביצית ואישה אחרת הינה המחזיקה את העובר בבטנה הרי שיש מחלוקת בין הפוסקים מי היא האם האמיתית והמחלוקת לא הוכרעה.