כיצד ראוי לערוך סיום מסכת בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית, רציתי להודות על האתר המחזק. שאלתי- כיצד נכון ומומלץ לחגוג סיום מסכת/סיום סדר משניות? זו שאלה שנובעת מהרצון לעודד את מסיים המסכת, וכן להקנות לילדים את הערך של מעלת לימוד התורה וסיום מסכת. ב"ה, כשזוכים לסיומים בתדירות לא נמוכה, בבית של תורה בו האשה עובדת רוב שעות היום, ולאחר מכן מטופלת בילדים קטנים, אז מצד אחד רוצים להכין משהו מיוחד (סעודה מכובדת או להכין עוגה מושקעת), אך מצד שני חסר זמן גם להכנה וגם לשבת כולם יחד לסיום, (כאשר הפועל היוצא הוא שהילדים גם הולכים אח"כ לישון מאוחר מהרגיל בזכות המסיבה), ברור לי שפטור בלא כלום-אי-אפשר, אך מצד שני גם לקנות משהו לכבוד המאורע (כמו ממתק לילדים או פיצה) נשמע לי לא מספיק מכבד את המעמד. אותה שאלה נשאלת גם לגבי סיום ש"ס הקרב ובא, בס"ד... אודה לכם אם תאירו את עיני. לימור.

תשובה

שלום וברכה,

איזה בית נהדר שמקיימים בו סיומי מסכת בתדירות לא נמוכה, עלייך נאמר "אם הבנים שמחה".

נראה לי, שלקנות פיצה זה כן מכבד את המעמד, ואז חסכת לך את זמן הכנת האירוע, זמן שאין לך להשקיע.

העיקר, שזה לא עובר כיום רגיל, אלא מתכנסים, אוכלים מאכל שלא אוכלים כל יום, שרים, ומביעים את השמחה בקול. כשהילדים יראו את האושר שלכם מהתורה, זה יחנך אותם לכבוד תורה.

בברכת התורה,
מנשה בן פורת