מבוגרת שראתה כתם, האם צריכה לפרוש מבעלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלה דחופה בענייני נידה. אני בת 52 וכבר אין לי מחזור, יש לי התקן תוך רחמי בשם מירנה. כבר פעמיים בתוך 3 ימים יש לי כתם חום בגודל 2 ס"מ. האם עלי לפרוש מבעלי? אנא תשובתך המהירה היות ואנו מתארחים בשבת אצל קרובי משפחה, ועלי לדעת אם לישון במיטה נפרדת. תודה

תשובה

שלום וברכה,

אפילו אשה זקנה שראתה כתם עליה לפרוש מבעלה. אמנם, אם אכן הכתם היה בקוטר 2 ס"מ אינך אסורה, שרק כתם שגודלו מעל 2 ס"מ אוסר.

דבר נוסף, צבע חום אינו אוסר בכתמים. אמנם, את לא יכולה להחליט אם זה צבע האוסר או לא, ולכן תלכי לרב שרואה מראות כתמים, כדי שיאמר לך האם זה צבע כתם האוסר או לא?

אם ראית את הכתם על בגד צבעוני (שאינו לבן), או על נייר טואלת, אינך צריכה לפרוש מבעלך.

אם עדיין לא מצאת היתר על פי הנ"ל, תוכלי להבדק אצל רופאה, ואם היא תאמר שהדימום מגיע מתוך ההתקן התוך רחמי שלך - אינך אסורה. (טהרת הבית, ח"א עמ' רנג, ד"ה אשה).

בברכה,
מנשה בן פורת