קניית תפילין לחבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, יש לי חבר שאין לו תפילין והוא מתחזק לאחרונה ואין לא יכולת כספית לקנות אותם כרגע ותכף יש לו יום הולדת האם זה בסדר מבחינתו שנקנה לו תפילין במתנה או שמא הוא צריך לקנות אותם מכספו? רק אני רוצה להבהיר שבעתיד הקרוב קניית תפילין אפילו לא עולה בדעתו בגלל מחירם היקר אבל הוא אומר שהוא עוד יקנה כשתהיה לו יכולת (בעתיד הרחוק). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא רק שאין בעיה לקנות לו את התפילין, אלא שמצווה רבה לזכות אותו בהנחת תפילין כל יום, שיש בה קיום שמונה מצוות עשה, ומי שאינו מניח עובר על  שמונה עשה (מנחות דף מד עמוד א).

תזכה למצוות!

הלל מאירס