תפילה וברכות

איך אני מעורר את עצמי לבכות על בית המקדש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני באמת רוצה לקום להגיד תיקון חצות אבל משהו לא נותן לבכות הלב שלי רדום איך אני מעורר את עצמי לבכות על בית המקדש למען שמו. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ידוע שאחרי הפעולות נמשכים הלבבות (ספר החינוך מצווה טז), וממילא ככל שתתמיד באמירת תיקון חצות (בפרט אם תלמד את ביאור המילים הנמצאות בו) זה יעורר אותך להיות מיצר ודואג על בית המקדש.

בברכה,

הלל מאירס