קריאת שם דניאל לבן או לבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב יש לי שאלה שכבר מזמן מציקה לי יש לי בן שעכשיו הוא בן שנה, לפני שקראנו לו בשם שאלנו רב, היה לי התלבטות לגבי אראיל ודניאל, אני היתי יותר בעד שם אריאל, אבל שאלנו רב והוא אמר דניאל, ומכיון ששאלנו כבר קראנו לו בשם דניאל, אבל אני במלחמה עם עצמי כי רציתי יותר את השם השני. הרב, האם שם דניאל הוא לא בעיתי, מכיון שהיום גם לבנות קוראים כך. מה הרב מציע לעשות? תודה.

תשובה

שלום וברכה,

האר"י ז"ל כותב, שהשם יתברך נותן בלב ההורים מעין נבואה, איזה שם לבחור לבן שלהם. ומאחר וכבר קראתם לו שם, זה סימן שזה הגיע מאת האלוקים, והוא זה ששם בפיכם את השם הזה, ולא משנה כיצד הגעתם להחלטה הזו.

השם דניאל זה שם נפלא וחמוד מאד, הרי דניאל מסר את נפשו למען עבודת השם, עד שאפילו הוא נזרק על כך לגוב האריות. ורק לו נתגלה זמן הגאולה. ראי כל זאת בספר דניאל. והגמרא (סנהדרין צח,ב) אומרת, שאם המשיח יהיה מהנפטרים - יהיה זה כמו דניאל.

השם דניאל הוא שם של בן, ולמרות שישנם שקוראים לבת בשם דניאל, זה עדיין שם של בנים. ואין לתת את השם לבת.

בברכה,
מנשה בן פורת