שבת

הכנת תה עם עלי נענע בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר להשתמש בעלי נענע בשבת? אם לא אז מדוע? ואם כן, מדוע כשהייתי בסופ"ש באיזשהו סמינר הוציאו את העלים בטענה שזה אסור בשבת? תודה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל אפשר לשים עלי נענע בתוך כלי שני בשבת, אף על פי שהמים בדרגת חום שהיד סולדת בהם (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן כב, וחזון עובדיה שבת חלק ד' עמוד של. וכ"כ האור לציון חלק ב' פרק ל סעיף ה).

ולפי מנהג האשכנזים אין להניח עלי נענע (שלא נתבשלו מערב שבת) בתוך כלי שני בשבת. אמנם בתוך כלי שלישי מותר (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק א סעיף נט).

בברכה,

הלל מאירס