מתי נפסק שרק בן לאמא יהודיה הוא יהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי מהרב בנימין שמואלי שהיהדות בפועל מתחילה רק מעת קבלת התורה, רציתי לדעת האם שם נפסק שיהודי זה בן לאמא יהודיה, אם לא- מתי נפסק? ובנוסף- ארצה ציטוט מהתורה שעליו מתבססת התשובה.

תשובה

שלום וברכה

אכן בעת מתן תורה גילה ה' בתורתו ששנמת ישראל תיכנס מהיום ואילך רק במי שנולד לאם ישראלית. חז"ל למדו זאת מהפסוק  דברים פרק ז

(ג) וְלֹא תִתְחַתֵּן בָּם בִּתְּךָ לֹא תִתֵּן לִבְנוֹ וּבִתּוֹ לֹא תִקַּח לִבְנֶךָ:
(ד) כִּי יָסִיר אֶת בִּנְךָ מֵאַחֲרַי וְעָבְדוּ אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְחָרָה אַף יְקֹוָק בָּכֶם וְהִשְׁמִידְךָ מַהֵר:
וברש"י כי יסיר את בנך מאחרי - בנו של גוי כשישא את בתך יסיר את בנך אשר תלד לו בתך מאחרי. למדנו שבן בתך הבא מן הגוי קרוי בנך, אבל בן בנך הבא מן הגויה אינו קרוי בנך אלא בנה, שהרי לא נאמר על בתו לא תקח כי תסיר את בנך מאחרי, אלא כי יסיר את בנך וגו':