האם בזיווג שני הכלה מתכסה בהינומא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! שאלתי מהי ההלכה לגבי כיסוי הכלה בהינומא קודם החופה? כשמדובר בנישואין של גרושים בלי ילדים הנוהגים את מנהג אשכנז ומהו המנהג הנהוג היום. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

המנהג הוא לפרוס את הצעיף על פני הכלה בשעת החופה משום צניעות, ולא כמו בחופת בתולה שפורסים קודם הליכתם לחופה, וגם אין החתן פורס את הצעיף רק הנשים עושות זאת.

מקורות: נטעי גבריאל הלכות נישואין חלק א' (פרק נא סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס