מהו נוסח קריאת שמע לאישה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1. בעקבות שאלה שנשאלה, מה אשה צריכה לומר במסגרת קריאת שמע שעל המיטה? 2. במה נשים מחויבות מבחינת התפילות - שמונה עשרה פעם ביום? ואם כן, מתי הכי מומלץ? או אשה לא מחויבת בשמונה עשרה כלל? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה,

1. אישה אומרת קריאת שמע שעל המיטה בדיוק כמו האיש. ועיקר החיוב הוא, לברך את ברכת המפיל בשם ומלכות, ולקרוא פרשה ראשונה של קריאת שמע, שזה מ"שמע ישראל" עד סוף "ואהבת".

2. אישה ספרדייה מחויבת בתפילת שמונה עשרה פעם אחת ביום בלבד. והכי מומלץ זה בתפילת שחרית. נשים אשכנזיות נוהגות להתפלל תפילת שמונה עשרה שלש פעמים ביום. (שולחן ערוך סימן קו סעיף א. ילקוט יוסף חלק א', עמ' קפד-קפה).

חשוב לדעת, שאישה חייבת בברכות השחר כולל ברכות התורה. ורצוי שאישה תקרא בבוקר קריאת שמע, כדי שתקבל על עצמה עול מלכות שמיים, ואם אין לה זמן תקרא לפחות פסוק ראשון של קריאת שמע. אבל אין זה חובה. (שולחן ערוך, סוף סימן מז, וסימן ע סעיף א).

בברכה,
מנשה בן פורת