נשים

האם מותר להעלות קול אישה ליוטיוב?

  • י"א אייר התשפ"ג

שאלה

הי
אני חרדיה אולי סוג של חרדיה מודרנית ובעז׳׳ה בהמשך ועוד כמה שנים אני רוצה להיות זמרת, רקדנית ושחקנית.
אני יודעת שיש הרבה פלטפורמות כגון יוטיוב שאפשר לעלות לשם סרטונים...אני יודעת שיש זמרות שעושות את זה ושמות לפני שהשיר יתחיל שזה ׳׳קול אישה׳׳ או ׳׳ הצפיה לנשים ובנות בלבד׳׳ השאלה שלי אם אני גם יכולה לעשות את זה.
כאילו האם על ידי זה שהן מודיעות לפני לגברים שזה קול אישה, אז אם הם יראו אז זה כבר לא האחריות והעברה של האישה...?

תודה

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר לעלות סרטון שלך שרה ולכתוב שזה לצפיית נשים בלבד.

לא כל כך הבנתי מה זה חרדית מודרנית ובוודאי שלא הבנתי את הקשר לשאלה הלכתית שהתשובה עליה שווה לכל בני ישראל רק על פי התרוה והשולחן ערוך שכולנו מחוייבי איליהם במידה שווה.

זכרי שהתורה ניתנה לכולם במידה שוה ואין כל הבדל מה השם שהאדם נותן לעצמו חרדי או דתי או חלילה חילוני, ההלכה שווה לכולן.

חיזיק ואמצי וה' יצליח דרכך שתהיי זמרת מוצלחת ובכל אשר תפני תצליחי.