נסיעה לחו´´ל בתקופת בין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. אנחנו משפחה עם שני ילדים רוצים לערוך טיול לחו´´ל בקיץ. בעלי מסרב לנסוע בתקופה שבין המצרים. אלא שכרטיסי טיסה בתקופה הזאת יותר זולים באופן משמעותי מהתקופה שלאחר מכן. האם מותר לטוס ולבלות בחו´´ל? מה מותר ומה אסור לעשות שם?אנחנו לא מתכוונים ללכת למסיבות או להתרחץ בים. האם מותר לערוך קניות ?(הכוונה לבגדים) אודה מאוד על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לנסוע לחופשה בימי בין המצרים ובפרט לפני ראש חודש אב.

עצם הנסיעה לחו"ל מותרת אך ורק אם לא תשיגי את התועלת את התועלת בחופשה כאן.

מותר ללכת לקניות אולם אסור לחדש בימים.